De eens zo vermaarde Heesche Rock & Roll band  op het podium tijdens “Nothing Else Matters”.

COMEBACK “THE BLUE MOON ROCKERS

In 2008 verloor bovengenoemd orkest als het ware de glans van The Blue Moon die achter een dik wolkendek verdween doordat gitarist Ben uit hun midden werd weggenomen.

Deze gebeurtenis had een dermate grote impact dat de band, die tot dan toe stond als een huis, laag voor laag werd gesloopt en na rijp beraad besloot het muzikale boek te sluiten.

Achter de schermen in privéstudio’s en grotendeels zonder medeweten van hun fans, bleef het fundament van The Rockers echter gedeeltelijk in stand. Hobbymatig kwamen er in zogenaamde jamsessies  zelfs nieuwe tracks uit de hoge hoed en bleef het rock & roll bloed door de aderen stromen.

Nu, een decennium na dato, heeft dat uiteindelijk een quintet  op de been gebracht van, om een toepasselijke woordspeling te gebruiken, vijf gelijkgestemden; de basis van John, Peter en Loed werd aangevuld met de gitaristen Jeffry Duffhues en Dennie van der Steen die tevens in deze samenstelling  de vocale inbreng mede ten gehore brengen.

 

Het oorspronkelijke repertoire werd zorgvuldig opgepoetst en uitgebreid met nieuwe tracks. Het aanvankelijke vonkje laaide weer op tot ’n sprankelend vuur: een passionele, hernieuwde formatie was herboren.

 

Nu, tien jaar later, tien jaar ouder en, naar eigen zeggen, wellicht tien jaar wijzer staat er weer een splinternieuw pand op een stevig, origineel fundament, gecompleteerd met twee enthousiaste “youngsters” . De comeback van The Blue Moon Rockers is een feit! De bewolking rondom de verbleekte Blue Moon is opgetrokken en heeft plaatsgemaakt voor een helder rock and rollfirmament.

 

Toen in de zomer van 2018 bij toeval een gesprek plaatsvond met de organisatie van het Heesche evenement “Nothing Else Matters” werd er snel een akkoord gesmeed om het debuut als wederopstanding van The Blue Moon Rockers luister bij te zetten op het podium in “De Pas” tijdens de aanstaande editie. Op zaterdag 2 februari verzorgen boegbeeld / zanger Loed Verhagen tezamen met zijn kornuiten een eerste publiekelijk optreden ter ondersteuning van het goede doel in de 7euitgave van “Nothing Else Matters” in Cultureel Centrum “De Pas”. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten zijn ook al vooraf te koop via de website van C.C. De Pas.

News

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *